tisdag 17 februari 2015

Vecka sju

Veckan började med lite förberedelser inför ett Bolt action slag som var planerat med Axel. Tänkte använda mina britter som nästan bestod av 600 poäng, men behövde komplettera med en 2-pundare i fall Axel fick för sig att ta med någon typ av fordon.Two pounder från Perry miniatures

GBG-open nojan fortsatte med att jag kollade vad jag hade i gömmorna till LRDG listan, det visade sig att jag räknat lite fel på hur många infanteribaser då en av blistrarna jag hade var riktigt gamla och endast innehöll sex baser istället för de tio som de innehåller idag. Vid nämre koll så upptäckte jag dock att det var tillräckligt med figurer för att göra tio baser.

Old school Flames of war blister
Listan som jag tillslut bestämde mig för ser ut så här:

LRDG Patrol från Burning empires sida 131
 • Patrol HQ- 2 ford V8 extra MG 70 p
 • LRDG half patrol - 6 chev truck extra hull MG + Bofors 37 mm + 2 Vickers MG 230 p
 • LRDG half patrol - 6 chev truck extra hull MG + Bofors 37 mm + 2 Vickers MG 230 p
 • LRDG half patrol - 6 chev truck extra hull MG + Breda 20 mm + 4 Boys rifles 235 p
 • Heavy section - 25 pdr gun 95 p
 • Commando platoon - Full 195 p
 • Commando platoon - Full 195 p
 • Interdiction raid - Priority 300 p
I helgen så målade jag mer eller mindre allt infanteri till LRDG patrullerna. Känns inte som de kommer bli något större problem. Commandos blir nog lite mer klurigt, får göra lite efterforskningar på hur de ska målas medan jag väntar på att min beställning skall komma.

Sju skäggiga skyttar

Har även fixat lite med Bushido terräng, skall göra klart mitt bord som jag började på i somras. Tanken att den ska med till Gothcon. Målar lite hus och lyktor till den med, färdig blev jag med två statyer.Spelmässigt så har Axel och jag spelat ett 600 poängs ökenslag med hjälp av Bolt action regler. Axel hade köpt ett par riktigt fina ökenruiner som kom väl till användning. Vi slog fram 'Top secret' scenario, så det blev snabbt ett race mot mitten av planen, där Axels italienare vann. Men den enheten fick snabbt känna på dödligheten i en av LRDGs elit enheter. När de skulle dra sig tillbaka med informationen så blev de nedskjutna av nästa italienska enhet. Som tur var hade jag fått ditt en ny enhet som kunde plocka upp informationen och började ta sig tillbaka mot de egna linjerna. Italienarna skött desperat efter dem, men de lyckades inte stoppa dem. Så vid runda sex slut stod de vid mållinjen, ett icke 4+ senare senare så dök ingen runda sju upp utan det blev oavgjort. Riktigt kul slag som till största delen hela tiden svängde i vem som hade kontroll över objektivet.4 kommentarer:

 1. Vad är det för tillverkare på ruinerna ni använde?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Warlord säljer dem:
   http://store.warlordgames.com/collections/bolt-action/products/battle-ready-ruined-north-african-houses

   Radera
 2. Vad roligt att du kommer upp till Gbg igen. :-) Jag tycker din Fow-lista ser svårspelad men kul ut. Lycka till på turneringen.

  SvaraRadera
 3. Tackar!
  Tror nog också den är rejält svårspelad och min vana trogen har jag givetvis inte speltestat den alls.

  SvaraRadera