tisdag 28 maj 2013

Desert rats

I väntan på att mina försenade Bolt action förstärkningar till tyskar och US skall komma (jag beställde strax innan påsk!), började jag sätta ihop lite brittiskt öken infanteri. Modellerna är ryckande färska från Perry miniatures, de släpptes nu i april på Salute.


Jämförelse mellan Warlord - Perry
De är något mindre än Warlord Games metallfigurer, men det är å andra sidan deras egna plastfigurer med. Just storleksskillnad är ju rätt vanligt, speciellt bland WW2 figurer som har väldigt många olika tillverkare, men jag har märkt. Eller rättare sagt man märker ingen skillnad när man väl har dem uppmålad på spelbordet. Klart detaljstuderar man dem så är det ju klar skillnad. Men som sagt på spelbordet tänker i alla fall inte jag på det och det är där det räknas i mun värld.

Än så länge har Perry miniatures bara släppt en låda med WW2 infanteri och det är just denna låda med brittiskt infanteri. Men de har också en låda med tyska DAK infanteri på gång. De jag hart sett av modellerna ser mycket lovande ut. De samarbetar även med Blitzkrieg Miniatures som tillverkar fordon till WW2, de har några unika fordon som jag inte hittat någon annan stans. Men det riktigt trevliga från dem är att man kan köpa metallpipor och mynningsdämpare i löst till olika fordon. Kan ju vara intressant då visa tillverkare gör sina pipor i bräcklig resin.

Tillbaka till lådan, den innehåller 38 figurer, multipart plast. Av dem kan man göra sex liggande figurer, Boys anti-tank gevär skyttegrupp, lätt mortar skyttegrupp och en liggande Brengun skytt. Dessa gör man av samma modell, som alltså är två liggande.Utöver den liggande Brengunskytten, så får man även möjligheten att göra en avancerande Brengunskytt.

Man får totalt 9 figurer i sittande ställning, så jag valde att göra en grupp sittande och med den liggande Brengunsskytten.  Tycker personligen det ser bättre ut om hela gruppen ser ut att antingen avancera eller vara i försvarsställning.

Värt att nämna är att alla huvuden sitter fast på kroppen och är skalliga! Tanken är att alla ska ha hjälm och de får man så klart med. Man får även lite extra huvuden för att kunna göra SAS/LDRG enheter, totalt får man 18 sådana huvuden.

Ur boxen fick jag till ungefär denna uppställning:
HQ med två man
En stående full brittisk regular infanteri
En sittande full brittisk regular infanteri
En stående full brittisk Veteran infanteri (använde SAS/LDRG huvudena)
En light mortar
Ett AT-gevär

Av olika anledningar så kom jag över två boxar så tänkte jag skulle använda den extra till att bygga:
En HQ enhet till.
Två artilleri observatörer (britter får ju en gratis)
En full brittisk regular grupp till
En full brittisk veteran grupp till
En sniper

Så för ca 200 kr får man en bra start, 400 kr så har man nästan allt man behöver i form av infanteri. Kanske skall man komplettera med någon typ av support vapen och fordon. Väldigt användbar låda det här!
3 kommentarer:

 1. Jaha då var det dags att öppna upp en ny front... :)
  Riktigt snygga de där modellerna, fast att de är lite (marginellt) mindre. När skulle DAK komma ut?

  SvaraRadera
 2. Har inte sett något datum än. Du får måla italienare så länge? :)

  Började mest på dem för att jag ännu inte fått några plasttyskar eller amerikaner från Stafford, inte heller mina SS förstärkningar har dykt upp! :(

  SvaraRadera
 3. Tyskland börjar väl få brist på manskap... du får skaffa dig lite folksturm som kan fylla ut luckorna
  http://www.greatescapegames.co.uk/miniatures/miniatures-rules-of-engagement/battle-for-berlin/hitler-youth-anti-tank-team.html

  SvaraRadera