torsdag 30 maj 2013

Brutal krigsföring - Market Garden Malmö

Så har det fjärde slaget spelats i första kampanjrundan i vår lilla Market Garden kampanj. Dennis och Magnus körde det tredje dagen innan, där Magnus vann en snabbseger , 6-1.

Öppningsuppställning
Dennis körde med amerikanska fallskärmsjägare supportade av glider artilleri. Jag hade Kampfgruppe
Knoche, som består av träningsregimenten och säkerhetsstyrkor, som samlats ihop för att slå tillbaka de allierade styrkorna. Vi testade lite nytt och körde med mycket skog, all skog som stod på kullar var lätt skog och alla annan var vanlig skog. Slaget blev ett 'Fighting withdrawal' och tyskarna blev anfallare.


Tyskarna rykte fram över hela bordet i början, mer på de båda flankerna än i mitten. På bortre flanken så gjorde amerikanerna ett motanfall med två plutoner som drev tillbaka av tyskarna som dock förlorade en av sina stora plutoner i processen.

Blodigt!
På närmsta flanken gjordes trevande försök av tyskarna att bryta igenom linjerna, men när väl genombrottet kom så var det för sent och det objektivet försvann. Så istället fick mitten plutonen avancera fram mot det centralt placerade objektivet. I slutet av runda sju lyckades en sargad para pluton med hjälp av kompani chefen kravla sig upp ur sina hålor och kunde därmed konkurrera om objektivet. Vinst till allierade 5-2.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar