måndag 4 maj 2015

Vecka arton

Den gångna veckan har innehållit en del spel, men även en stor omorganisering av hobbyrummet och lite snickeri.


Jag var i Falkenberg och spelade med Conny, han köpte Bushido figurer för ett par år sedan efter att test spelat det, men kom aldrig riktigt igång. Jag var i närheten och tog med mig spelbordet och 35 Silvermoon lista, Conny hade precis målat klart en grundbox till Cult of Yurei. Vi körde scenariot 'Reikan', ett bra nybörjaruppdrag där man väljer en av sina modeller till VIM (Very Important Model), vars uppgift är att ta sig över till motståndarens område.

Det blev ett bra spel där Conny bland annat gjorde 'Tautola' till en zombie med hjälp av 'Kato, the Puppet master'. Sakta sakta bröt alla 'kairaier' ner mina figurer, men Manu som var min VIM var vid liv och sprang ner till Connys område och där med blev det en 1-0 till mig.Lite senare i veckan så fick jag besök av Axel och vi körde ett 600 poängs Bolt action slag, denna
gången hade Axel tagit med sina ökenbritter och jag ställde upp mina D.A.K. Det blev ett 'Maximum attrition' och vi ställde upp ökenterrängen. Axel körde en 'regular' styrka så fick ihop 10 ordertärningar, mina mer blygsamma 'veteran' tyskar fick nöja sig med sex tärningar.

Efter sex rundor försiktigt krigande så var resultatet oavgjort på slutet. Tror jag ska skaffa mig en fordon till mina tyskar så jag har något som kan jaga Axels olika "stridsvagnar".

Helgen spenderades genom att uppgradera mitt hobbyrum i källaren aka Battlebunkern. Har fått tag på ännu en uppsättning ritningshurtsar och i samband med att jag satte in dem omorganiserade jag lite hyllor och kastade ut det gamla spelbordet. Istället ersatte jag det med två rader Ivar bokhyllor från IKEA, som jag kapade i lagom höjd. Detta gör att jag nu har en spelyta på 180 x 120 cm och man kan gå runt hela bordet, vid behov av större spelbord kan jag fälla upp en skiva som gör att jag får en total spelyta på 240 x 120 cm. Under spelbordet har jag nu betydligt mer lagringsutrymme, tanke att större delen av terrängen skall vara här för att underlätta innan spel.
Före

Efter

1 kommentar:

  1. Snygg makeover :) Läge för lite spel snart.

    SvaraRadera