lördag 8 november 2014

Dead mans hand

Ett stort problem som jag vet många lider av i denna hobbyn (även jag) är inte att man startar för
många projekt, utan att man köper på sig för mycket. Därför försöker jag (japp försöker, jag misslyckas ofta) att inte köpa på mig för mycket när jag ska testa ett nytt spel. Ibland lyckas man och Dead mans hand (DMH) från Great escape miniatures är just ett sådant exempel. Peder och jag köpte ett varsitt startkit, Lawmen respektive Outlaws. Peder chockade mig genom att måla klart sina sju gubbar innan jag ens hade hunnit grunda mina och den första speltest genomgången så körde jag faktiskt omålat!Regelsystemet i DMH är enkelt, skytte avgörs med en T20 där man ska komma upp i så högt resultat som möjligt. Modifikationer beror på hur mycket man själv har rört på sig, hur mycket målet rör på sig, skydd osv. I grunden är det 50-50 chans att påverka sitt mål, men endast 19+ slår ut målet direkt. Närstrid avgörs med D10 som båda slår och sedan jämför, givetvis med lite olika modifikationer. Dead mans hand USP är dock intiativ systemet som består av en kortlek, Korten har två funktioner, dels har alla korten unika sätt att påverka spelet, detta är ens hand och består av ca 5 kort. Efter hand man använder dem, så drar man nya. Resten av korten används för avgöra initiativet under rundan, först drar man ett kort som man får se valören på och det lägger man ut på en av sina modeller. Resten får ett slumpmässigt kort, värdet på kortet avgöra sedan när den figuren får agera.

Än så länge har vi bara testat att skjuta och slåss med varandra, mest för att få en känsla för reglerna. Scenariona är lite speciellt uppbyggda med olika akter, som för tanken till att det ska vara som en film. Får ta och återkomma till det när vi testat det.

Efter att vi speltestat det hela så fick jag lite ork i målningsarbetet och är nu klar med mina Outlaws. Så nu får vi väl börja fixa ihop lite passande terräng

1 kommentar:

  1. Gillade det! Ska bli kul o spela igen med lite missions!
    Outlaws ser bra ut!

    SvaraRadera