onsdag 23 juli 2014

Svenskarna dominerar

Vi samlades ett litet gäng spelare för att förbättra våra kunskaper i By Fire and Sword. Andreas (svenskar) spelade ett 'Patrol mission' mot Robin (ottomaner) där Andreas vann.

Jag spelade med mina Muscovites som var hela innehållet i skirmishboxen och Anders körde med sina svenskar. Trots att jag utnumrerade svenskarna med 3:1 så hade vi lika mycket poäng (4), så vi spelade ett 'Patrol mission'. Så inga nackdelar/fördelar till någon av oss, inte ens de obligatoriska för de glömde vi. Jag missuppfattade uppdraget lite och trodde man var tvungen att hålla objektiven hela tiden, medans Anders hade fuskat och testspelat scenariot på Gothcon och med sin lilla beridna elitstyrka så tog han snabbt objektiven och fortsatte sedan mot mina linjer för att ge sig på lite lätta enheter och poäng. I slutändan så hade vi båda tagit objektiven så det stod 6-6, Anders hade neutraliserat en hel enhet utan att få några förluster så ytterligare 9 poäng till honom. Jag hade ju dock förlorat en del utan att göra någon påverkande skada på hans enheter så 1 poäng till mig. Så 15 - 7 till Anders Strategisk vinst!

Dagens lärdom är att man måste läsa på mer om 'special maneuvers' och övriga manövrering. Samt att jag nog faller dit på den nye kickstatern med.

1 kommentar: