söndag 7 april 2013

sound of like you got a pair!

Row call


Helt har jag inte givit upp 40k för Bolt action... Vi pratade ju runt jul om att köra ett stort Apocalypse slag någon dag framöver (med lite framförhållning så kan kanske till och med jag vara med...) Jag har lite funderingar på hur vi skulle kunna lägga upp ett senario som går ut på mer än att skjuta skiten ur varandra. Därför tänkte jag Höra vilka som är sugna, vilka arméer ni kan tänka er köra och framför allt hur många poäng ni kan skrapa ihop. 

Min grundtanke är att det ska vara så fluffigt som möjligt, inga konstiga allianser (typ Blood Angels och Necrons...) så till exempel chaos + IG (traitors) mot Space marines + IG, alternativt Tyranider mot Marins + IG eller orks mot marines + IG. Det hänger ju en del på hur många poäng vi kan skrapa ihop på de olika sidorna. 

En annan fråga är hur många spelbord vi kan skrapa ihop? Jag har en idé om att vi skulle kunna köra på ett fem länkade bord där man kan förflytta sig mellan borden (och skjuta indirekt eld om räckvidden på vapnet är tillräckligt lång...) Ett i mitten med ett saftigt objective och fyra runt om.

Sist men inte minst så behöver vi en lokal där vi kan sätta upp rubbet, kanske rent av dagen innan så att vi hinner spela färdigt slaget på en dag utan att spendera halva dagen åt att sätta upp terräng och gubbar. 

7 kommentarer:

 1. Jag har två gw spelbord, men bara terräng till ett.
  Två gröna gw mattor.
  Något beiget lakan som vi fixade till någon gammal apokalyps.

  Jag har massor IG.
  Ca 2000 poäng space marines.

  Har dåligt med lokal i nu läget.

  SvaraRadera
 2. Skitkul!
  Jag är på! Nu har jag bara xenos raser som ingen annan har typ! Men jag kan vara på o flytta andras figurer annars..
  4000p tyranider
  3500 Necron
  2000 Khorne demoner

  SvaraRadera
 3. Jag kan boka lokal i källaren på vårt hus om jag är ute i god tid! Kostar inget men vi kan bara ha den en dag tror jag!

  SvaraRadera
 4. Fan vad kul!
  Jag är lätt på också!!! Bra anledning till att måla klart Hierophanten.
  Kan sätta upp 5000p minst till Tyranids
  Annars har jag 4-5000 poäng demoner också.
  Har ett GW spelbord med en del terräng till.

  SvaraRadera
 5. Vi har en lokal på vårt område ca 500kr per dag tror jag men vet ej hur upptagen den är.....

  SvaraRadera
 6. Har ett GW bord + tyg och terräng.
  Har också massor av IG.
  + något tusen poäng Marines.

  Skulle kunna vara på brandstationen här, igen, men det är kanske bättre i Malmö regionen...

  Skulle vara riktigt skoj att spela igen. Det var länge sedan sist.

  SvaraRadera
 7. Verkar ju gå att sy ihop något av detta. Om jag har förstått det hela rätt så har Peder och Daniel i runda slängar 9000 p tyranider tillsammans? (några titaner också har jag för mig?) tyranider mot imperiet kan ju bli spännande.
  Ett annat alternativ är era demoner + IG mot imperiet. (typ 10 000 - 12 000 p per sida) vet inte vilket som blir roligast. fler poäng = fler titaner och super heavys = kul? :) samtidigt ska det vara spelbart och genomförbart rent praktiskt.
  Bord verkar vi kunna skrapa ihop så att det räcker (3 gw bord vad jag försår och några dukar) jag har själv terräng till minst ett bord nere i källaren.
  Peders lokal verkar ju lockande om vi kan ställa upp borden och terrängen kvällen innan så sparar vi en hel del tid (om det är möjligt)
  Vad tror ni? tankar? idéer?

  SvaraRadera