måndag 22 april 2013

Före Market Garden

Har snackats ett tag om att starta en FoW-kampanj ner i Battlebunkern, så vi har införskaffat Battlefronts
kampanjsystem Firestorm: Market garden. För att lära känna varandra lite så körde vi ett två mot två slag nu i helgen, 2000 poäng på vardera sida. De allierade ställde upp med 82nd airborne och brittiskt infanteri och på andra sidan fallschirmjägers och SS-Kampfgruppe Graebner. För enkelhets skull så körde vi ett Free-for-all mission, alltid ett risk då det lätt bli att ena sidan bara gräver ner sig. Så blev det dock inte nu och vi fick två rejäla närstrider på båda flankerna.

Vi bröt av spelet efter några timmar spel då inget riktigt avgörande var närstående och vi ville sätta oss ner och titta gemensamt på kampanjreglerna. Dock så hade nog de allierade litet övertag då SS styrkan fått betala rätt mycket i närstriderna.

Efter lagt upp kampanjkartan och försökt få någon klarhet i hur systemet funkar gav vi upp och beslutades oss för att samlas i mindre styrka och köra igenom en kampanj runda innan vi sätter oss ner allihopa. Reglerna är väldigt ostrukturerade och de blandar ihop begreppen hela tiden, kanske kan man få lite hjälp genom att kolla på Battlefront forum.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar