tisdag 17 mars 2015

Vecka elva

Showdown at Freewater
Denna vecka har mest involverat små fix inför Gothcon. Till Bushido har de sista terrängbitarna målats klar, så nu har jag bara spelbordet att måla klart, vilket förhoppningsvis hinns med i nästa vecka.


Terräng till Bushido
Halvfärdigt spelbräde


Till Dead mans hand har de sista gubbarna fått färg och även lite terräng har målats. En specialkortlek som kommer användas för att styra lite av händelserna i Gothcon scenariot har jag även hunnit med.

Veckan avslutades med ett parti eld och svärd, mötte Alexander i ett av de nya uppdragen från 'Deluge' boken. Det blev 'Capture the crossing' som påminner lite om 'Defend the crossing', men ingen börjar vid bron eller vadstället. Alex körde med någon Litauisk lista och jag körde med mina muskoviter till häst. 

Jag satte mina tyngst defensiva enheter (field dragoons) mot bron som var värd mest scenario poäng. Mitt kavalleri fick ta sig mot vadstället då där är lättast att ta sig över för stora enheter.

Alex var aggressiv vid bron där hans ena ledare slog sig samman med en enhet reiters som försökte slå sig igenom dragonerna som stod på andra sidan, som fick utnyttja de nya 'pike and shoot'-reglerna och effektivt motade bort hans trupper. Vid vadstället blev det mest lite skjutande över floden inga riktiga seriösa anfall från någon sida. En skvadron boyars hade riduppvisning längs floden.

När sex rundor var över så höll jag vadstället, men bron höll ingen. Alex hade förlorat ett par baser, där av blev det en rätt stor vinst till mig.

Sammanfattningsvis så kan man säga att det hålla nere sina förluster, jag fick 6 poäng för att jag inte förlorade någon bas, medans min motståndare förlorade 2-3 baser vilket gjorde att han "bara" fick 1 poäng. Uppdragen i eld och svärd är lite speciella, i detta kunde jag t ex knappt ta mig över till motståndaren och likadant för Alex trots att delar av hans lista kan ta sig över floden. Min stora lista stängde rätt effektivt av hela floden för anfall. Field dragoons är riktigt bra, måste nog se till att måla upp dem till Polenresan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar