tisdag 2 september 2014

Gubbspel Galore - the aftermath

I helgen så var vi (Magnus W, Peder och jag) i Göteborg för det femte Gubbspel Galore (och sista?). Vi åkte upp tidigt på lördag morgon då vi hade med oss fyra spelbord med terräng till Bushido turneringen som vi skulle vara med i.

Efter att hälsat på de övriga deltagarna så satte turneringen igång. Turneringen var egentligen en 50 ris turnering, men för att hjälpa nybörjare lite så skulle alla ha med sig en 36 ris lista också. Jag valde att köra 36 ris hela tiden, då jag testat 50 innan och det var svårt att hålla koll på allt då. I min lista hade jag:

  • Hitoshi
  • Jade mamba guard
  • Masunagi Ito
  • Satoshi
  • Takeji
I mitt första slag fick jag möta Erik som spelade med "Temple of Ro-Kan", vi mötes i scenariot Keii. Det gäller att be vid 6 olika objektiv, ju längre från ens uppställningsyta objektivet är så ger det mer scenario poäng. Erik tog snabbt det första "victorypoint", men snart var slaget upp delad i två slagsmål, ett vid vart av mittenobjektiven. Det ena fick jag snart övertag i och kunde därför plocka det sista två "victorypoints". 2-1 till mig.


Andra slaget var det dags för att möta en fd FoW
kollega, Rickard som också spelade "Temple of Ro-Kan". Han körde en helt annorlunda lista mot Erik så det var kul. Och så fick jag möta den beryktade "Master Po". I denna fight ("The Messenger") kände jag mig helt utspelad, hade ingen koll på vad något av vad Rickards figurer gjorde, och det hade Rickard full koll på. Master Po gick som en ångvält bland mina samuarier och under tiden så sprang min motståndares messenger med lätthet in i min deployment zone. En VP till Rickard, men då surade Takeji till och började avrätta hela tempel anhängare en efter en. På slutet stod bara Master Po och Takeji upp. Två VP till mig och jag vet inte själv hur det gick till... 2-1

Tredje och sista slaget (Botoku) skulle det visa sig så fick jag möta Andreas som spelade med Ito precis som jag. Men han hade mer av ormmonsterna än jag, så den vart inte alls lik min lista. Andreas skulle det visa sig vinna hela turneringen och har tydligen vunnit de flesta turneringar som hållits i Sverige. Här kan vi snacka om att jag inte hade någon koll på slaget alls. 0-3, vad hände?

Efteråt hölls en liten målningsbedömning, där jag faktiskt var utvald som en av de fyra att bedöma. Ännu en Ito var uppställd och en snyggt målad Silvermoon lista med många sumos. Bredvid stod Peders Savage wave så behöver vi inte snacka mer om det, grattis Peder! Tack till Mattias som höll i det hela!

Efter trevligt kvällsmat med större delen av Bushidogänget så spelade vi alla tre Hjärnor, ett zombiespel. Scenariot gick ut på att vi skulle ta oss in och rädda ett gäng överlevare som barrikaderat sig på en polisstation. Min karaktär var Elna, kattanten, som givetvis följdes av ett entourage av katter... Efter att ha bytt plan var femte minut så lyckades vi ta oss in i huset och där började övertalandet för att få med sig överlevande ur huset. Elna måste varit en gammal grundskolelärare med mycket pondus, för med starka nypor och dragandes i lite öron lyckades hon få med sig tre, var av en var en liten pojk vid namn Hugo...

Efter det så drog vi oss tillbaka till hotellet.

På söndagen var vi på plats vid lunchtid och vi testade att spela ett Troll- och gnomspel. Spelade det förra året med och det är riktigt enkelt men underhållande. Vi valde varsitt troll, mitt råkade hetta Huugo... Vi skulle anfalla och plundra en gnomby på grisar och öl. Mitt troll smaskade mest i sig massa svamp och sedan sprang han mest runt och var förvirrad, jag skyller på flugsvamparna.

Gubbspel Galore är något unikt i Sverige och det är riktigt synd att fler inte upptäckt det. Där finns hur mycket spel som helst att testa allt från egna skapelser till de senaste figurspelen som bubblar upp runt om i världen. Stort tack till alla som såg till att det blev ett Gubbspel i år!2 kommentarer: