tisdag 15 april 2014

Alla dessa val...

Vad ska jag ta med mig till turneringen den 17 maj? Efter att ha bläddrat runt i arméböckerna och kollat vad jag egentligen har för modeller liggande i lådorna har jag (än så länge) satt ihop två listor som är rätt olika men nog kul att spela.

US army recon platoon (Regular )
1. 2:nd Lt med två smg beväpnade hantlangare.
2. rifle squads med en smg till NCO och en BAR.
2. Jeepar med kulsprutor (en MMG och en HMG)
1. M8 Greyhound med en HMG.
1. medium mortar
1. Bazooka team
1 MMG


Sovjetisk infanteri hord (inexperienced )


1. Junior Lt med två hantlangare
1. Kommissarie med två underhuggare
4. rifle squads (en gratis...)
1. smg squad
2. ATR teams
1. AT-teamt med smg och at-grenades
1. medium mortar med spotter
1. MMG
1. 45 mm AT-gun

Som sagt är det lite skillnad mellan listorna. Ryssarna ställer upp med 70+ infanterister av tveksam kvalitet (och en skjutglad kommissarie) Medan amerikanarna inte kan skryta mer en 20 man men en saftig eldkraft. Bristen på effektivt AT är nog det stora problemet för båda listorna även om det finns lite att komma med i form av AT-guns och Bazookas.

Måste nog göra en tysk lista också... 

Lite fler bilder:
3 kommentarer:

 1. Alltså det ser riktigt ballt ut det där! Är allt plastgubbar? Jag föll direkt för den amerikanska listan då den har mycket variation av enhetstyper men vill också minnas att små enheter fort tar slut i Bolt Action. Men våga, kör litet :)

  SvaraRadera
 2. Om du kan få med AT-granater i någon av ryssarnas rifle squads så har du en väldigt rolig infanterilista.

  SvaraRadera
 3. Några AT-granater finns det inte poäng till... de får helt enkelt klösa sig igenom det tyska pansaret med händerna. Jag funderar på att göra om listan lite och köra infanteriet som straffbat och smg squaden som NKVD... :)
  Alla ryssarna är i plast, det är en blandning av warlordgames ryssar och plastic soldiers 28 mm (inf, kanon och suport weapons)
  Yanksen är infanteriet i plast (wargames factory) suport weapons är warlordgames metall och fordonen är också från warlordgames.

  SvaraRadera