onsdag 4 december 2013

Warhammer turnering?!?

I helgen spelade jag min första WFB turnering i åttonde upplagan av spelet. Ny startade föreningen Bunkerkommando Süd arrangerade sin första turnering. Tanken var att det skulle vara en trevlig tillställning, med inte allt för mycket tävlingskänsla. 2000 var poängsumman man skulle komma upp i. Tanken var från min sida att köra med mina Warrior of Chaos som är min senaste armé till WFB, men tiden gled iväg för mig och de ca 500 poäng som jag behövde måla upp blev aldrig ens påbörjade.  Min WFB trötthet ligger fortfarande tungt på mina axlar. Så istället dammade jag av min empire armé.Kvällen innan själva tillställningen hade jag fortfarande inte gjort någon lista och paniken började sakta sprida sig. Med enkelhet som ledord blev detta min lista:

Heroes:

 • Warrior priest till häst (General)
 • Warrior priest till fots
 • Warrior priest till fots
 • Battle standard till fots

Core:

 • 24 Swordsmen med handgunner det.
 • 24 Swordsmen med handgunner det.
 • 7 Inner circle knights

Special

 • 23 Greatswords
 • 30 flagellants
 • Cannon
 • Cannon
I första slaget fick jag möta en Nurgle demon armé ledda av en Lord of Change. Wardsaves och Regeneration gjorde att snart stog jag utan arme. 0-20 och jag funderade om jag verkligen gjort rätt i att ta mig till Lund så tidigt på morgonen...
Denna listan jag möte var tydligen en ren turneringslista av idag och där  med rätt så tuff. Mina kanoner stod och skämdes när de såg att demonerna hade en kanon som kunde flytt på sig och skjuta eldkulor!!! Denna demonkanon sköt sönder en av mina kanoner som fick min ena flank att fly av brädet. Knights och en swordsmen enhet!

Nästa slag var mot Vampire Counts som verkligen har förändrats sedan jag möte dem sist, tydligen har hela gänget gått och blivit odöda, så allt 'crumblar'! En stor enhet blackknights med två vampyrer (deathstar?!?) gjorde processen kort med mina flagelanter. Men när de sedan red runt för att städa upp enheten greatswords, så 'miscastade' chefsvampyren. I vortexen han försvann i drog han med sig en massa blackknights och greatswords. Någon runda senare gjorde den andre magikern samma... 20-0 
på något konstigt vis till Empire!

Sista slaget blev mot Wood elves. Inte mycket att säga här mer än att Monster infanteri verkligen är bra i spelet, Treekin eller vad de heter var galet bra (och beast of nurgle i tidigare slag). Lyckades döda en del dryader och pilbågsskyttar, men på högra flanken är det segt dock står prästerna och slåss in i det bittra slutet. 5-15 blev det tror jag.

Så hur var det då att spela Warhammer igen? Det var helt ok, hade väldigt trevliga motståndare och de flesta verkade ha släppt lite på turneringslistorna. Tror dock inte jag kommer åk iväg på någon "stor" wfb-turnering inom kort! Blev för övrigt framröstad till att roligast armé! Vann gjorde min första motståndare, men då han tyckte att hans lista var lite för "bra", så han lämnade över priset till min tredje motståndare (Fredric). Sportmanship vann min andre motståndare Hannes!

Lite fler bilder:


2 kommentarer:

 1. Hoppas du hade kul Johan! Vi kan styra upp nån typ av kampanj eller storslag med mer flummiga element tror jag. Tror du hade gillat Storm of Magic där man "hyr in" monster och magin går bananas.

  SvaraRadera
 2. Taskig start där Johan.
  Allt verkar vara "grymmast vinner", suck.....

  Finns det ingen som vill spela för att det är skoj längre ?

  SvaraRadera