fredag 12 juli 2013

Någonstans på östfronten 1944

Det var dags för något så ovanligt som Torsdagsklubb och Bolt action spel! Magnus har köpt in rätt mycket Battlefield in a box terräng, så vi kunde fixa ett sumpigt träsk någonstans på östfronten. Daniel testade för   första gången att köra med sina ryssar som inexperienced. Så med grattis enheten fick han Chef,  3 squads, 1 liten SMG squad, 1 MMG, 1 HMG och sniper.
Jag körde med SS; chef, medic, Stor squad, liten squad, 1 MMG, 1 medium mortar.
Uppdraget blev 'Envelopment' och tyskarna valde att försvara, huvud försvaret var en MG42 centralt placerad och den store enheten på ena flanken, vilket såg ut som den troligaste framryckningsvägen för ryssarna. I reserv fanns den mindre enheten.
Ryssarna rykte främst fram på den ena flanken och på andra flanken så höll MG42an nere den squad som försökte ta sig fram där. Den ryske otränade prickskytten försökte desperat tyska MG42 utan framgång, kanske pga av de granater som exploderade runt honom från den tyske mortarn som till slut tystade honom.
På ryska attackfronten var det blodigt och tillslut kom den flankerande  assault enheten in från reserven, men det var för sent i slaget och det var endast den ryske chefen som lyckades ta sig över. Men detta lilla genombrott var tydligen för kostsamt även med ryska mått mätt, 6-6 i slut resultat.

Det var riktigt roligt att testa att spela veteraner mot inexperienced trupper, kändes som det var väl avvägt. Ryssarna var fler och hade fler ordermarkörer, men tyskarna är rejält svåra att döda.

2 kommentarer:

  1. Verkar som ni hade ett trevlig spel.

    SvaraRadera
  2. Det var ett kul slag! som johans säger så är det jäkligt kul att spelet är så balanserat även när man kör elit mot inexperienced. jag var lite rädd för att det skulle bli rejäl slakt på ryssar.

    SvaraRadera