tisdag 14 maj 2013

Market Garden Malmö

I måndags förra veckan gjordes de första dragen på kartan i den andra Market Garden kampanjen jag
deltar i. Vi kommer att använda oss av Battlefronts Firestorm Market Garden kampanj, som vi efter ett par genomläsningar och testspel börjar få lite bättre koll. Galet luddiga regler får jag dock säga. Vi kommer att köra den lite mer historisk korrekt av de två varianterna som presenteras i regelsystemet, så det blir 5 kampanjrundor på var 1 månad. Vi är totalt fyra spelare; på allierade sidan står Dennis och Axel, på tyska sidan finns jag och Magnus. Första kampanjrundan kommer att var nu i maj.


Inledande slaget blev i norr när en tysk styrka från  waffen-SS på väg söderut från Deelen airfield stötte på Brittiska fallskärmsjägare på väg mot Arnhem, strax utanför Wolfheze. Britterna satsade på att slå sig igenom SS styrkan men var tvungna att dra sig tillbaka. (Encounter, 1000 poäng Johan mot Axel, Resultat 4-3)

I södern så försökte en tysk kompani fallskärmsjägare angripa XII kårens stödpunkt, men attacken slogs tillbaka med amerikanskt infanteri supportat med massivt artilleri bombardemang som var på plats. (Free-for-all, 1000 poäng Magnus mot Dennis, Resultat 1-6)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar