fredag 3 maj 2013

Frankrike 1940

I helgen var jag och hälsa på uppe i Halmstad, FoW spelarna på HFF drog i gång ett storslag under ledning
av Patch. Temat var Frankrike, så alla listor skulle plockas från 'Blitzkrieg' boken. På franska sidan stod Patch, Daniel och Megaleif. På tyska sidan stod jag och Elfel i givakt, mot slutet fick vi även hjälp av Hauptman Minileif.
Vi spelade på ett 180 x 240 cm spelbord och Patch hade specialskrivet ett scenario. Två objektiv i mitten som gav 1 poäng per styck varje runda som man höll dem. På varsin flank hade sedan varje armé två objektiv som inte gav något för den försvarande, men den anfallande fick tre poäng.

Fransmännen gjorde ett utfall på mitten med sitt panzar, till största delen bestående av Somua S35, det tyska pansaret på mitten bestod mest av Panzer II och Panzer I som kände sig helt utklassade. Så fransmännen tog snabbt de två mitten objektiven och var inom ett par rundor uppe på rätt höga poäng medans tyska sidan inte lyckades ta några alls. På flankerna var det betydligt svårare ta poäng då båda sidorna hade lagt sina infanteri kompani för att skydda dem.

Till slut hade dock tyskarna nött ut de franska styrkorna till den grad att de inte kunde lyckas med några fler utfall och det var bara en tidsfrågan innan tyska sidan skulle börja plocka poäng.

Kul med storlag speciellt om man får lite historiskkänsla på det som i detta fall. Känns som scenariot med lite mer tweakande kan bli riktigt roligt som grund för storslag. Kanske lite mycket trupper på plan från början, kanske lite ska vara på reserv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar