fredag 5 april 2013

PzKpfw II "Luchs"

Mina tyskar har fått förstärkning i form av en spanings vagn modell PzKpfw II "Luchs" från Die Waffenkammer.

Precis som T34/85 modellen som jag fick för någon månad sedan så är det en extremt detaljerad modell. Det medföljde en besättningsman och en liten påse full med lådor, bensindunkar, hjälmar och antenner (i resin...) Detaljerna är nästan löjligt fina och därmed väldigt ömtåliga.

Det första jag gjorde när jag plockad upp modellen ur lådan var att knäcka den lövtunna pipan (en 20 mm automatkanon är inte tjock i skala 1/56). I och för sig så hade jag redan planerat att byta ut den mot ett tunt aluminium rör, vilket visade sig vara svårare än jag trodde. Men med ett hjälp av en borr, ett gem och några skvättar super lim så fick jag den på plats till sist.

Pipan är en smula tjockare än originalet men det hade varit helt omöjligt att använda modellen till att spela med utan att den hade gått av om jag inte bytt ut den.

Efter som det är en spanings vagn skulle jag vilja ha på radioantennerna men efter som de är i resin så är även det praktiskt omöjligt. Jag får helt enkelt leta efter någon passande metalltråd i lagom hårdhetsgrad att ersätta dem med. 

och så lite bilder så klart! 

3 kommentarer:

 1. Dennis använder sig av en bra antenntråd. Ska fråga om han kan dela med sig.

  Fin modell!

  SvaraRadera
 2. Sablar, det var en vacker modell !
  Ska bli kul och se den målad.

  / Kalle

  SvaraRadera
 3. Den ser mycket fin ut! Mina Amerikaner är snart klara nu med så då blir det fajt....

  SvaraRadera