tisdag 2 april 2013

Gothcon 2013

Årets Gothcon blev något lite nytt för min del. Jag har arrangerat saker för, men denna gången så körde jag
demo spel av Bolt action. I samarbete med lite vänner som samlat lite olika figurspel under namnet Nerds nest. Allt från Micro simuleringar där Sovjet unionen invaderar Sverige under 80-talet till Skrimish spel i form av Bushido.


Sista veckorna innan själva Gothcon kändes det som jag la all fritid på att få terräng och figurer klara. Träd har fixats nya drån Woodland scenics, alla som jobbat med de vet hur mycket jobb det är att få ihop dem. Men de blir rejält snygga, Patrik var en stor hjälp med att måla och fixa till skogsplattorna som kommer från www.4ground.co.uk.
Husen som jag använder kommer även de från 4ground, Väldigt trevliga produkter, bra pris, hyfsat enkla att bygga och behövs inte målas.
I figur väg har jag målat upp två styrkor, amerikanska airborne och tyska SS. Totalt ligger styrkorna på ungefär 1000 poäng var. Övriga figurer jag målat är en Thunderbolt för att markera eventuella luft angrepp och ett par döda kor...
Vi kom upp redan på torsdagen, men rätt sent så det var direkt till hotellet som gällde. Efter frukost på hotellet på fredags morgonen letade jag upp var Nerds nest skulle hålla till och började ställa upp terrängen.

Planen var att på fredagen köra ett 120x120 cm bräde och två 500 poängs styrkor med bara infanteri. Mest för att jag inte kände att jag hunnit spela tillräckligt mycket sista tiden så mindre att hålla reda på i början. Det funkade fint så under fredagen körde jag fyra demo spel. Scenariot jag valde att köra var 'Point defence', försvaren skulle försvara tre objektiv i sitt uppställningsområde. Tar anfallaren ett objektiv är det en draw, och två objektiv leder till vinst för anfallaren.

På lördagen utökade jag  med 500 poäng, större spelbord och den tyska styrkan fick bl a en Panzer IV H, amerikanska styrkan blev uppbackad av en 57 mm AT pjäs och en framskjuten observatör som kunde kalla in flygunderstöd. Scenariot jag valde att köra var 'Hold until Relieved', en av spelarna skulle försvara sitt tillfälligt upprättade högkvarter som bestod av ett hus mitt på planen, med hjälp av bara två squads och de är omringade av fiender. Under lördagen var anstormningen av spelsugna Gothcon besökare stor och i ett av visningsslagen så körde vi med två spelare på var sida. Fick besök av Daniel som sysslar med reenactments och var klädd för i uniform.

På söndagen körde jag en snabb demo för nerds nest kamraterna Zoltan och Conny, Conny hoppade i helhjärtat genom att köpa en regelbok kvällen innan och även Zoltan verkade få lite mersmak.

I det hela var det en kul upplevelse att arrangera demo spel, mer frihet än att spela i en turnering och inte riktigt lika slitande på stackars lilla skallen. Alla positiva kommentarer hjälpte ju med. Eventuellt får jag försöka dra ihop en demo uppe i Halmstad snart då många i Halmstad - Göteborg området ville testa men det han vi inte med.

Har talangfulla vänner när det kommer till målning; Steffo vann Best painted i Flames of war och Peder i 40k.   Grattis!
Fredagens slagfält

Infinity

Martin demar FoW

Micke demar FoW: Vietnam
Andreas

Connys Bullrun

40k!

Yhunderbolt

Conny och Zoltan testar Bolt action


Peder vann Best painted, grattis!


4 kommentarer:

  1. Nerds nest verkar ju vara skit kul! skoj att se lite bilder också :)

    SvaraRadera
  2. Absolut. Conny köpte som sagt regelboken och när han kom hem beställde han 500 poäng Fallschirmjägers.

    SvaraRadera
  3. Njaaa det var spelet som gjorde intryck, inte Johan... ;)....

    SvaraRadera