onsdag 9 januari 2013

Die Waffenkammer vs.West Wind Production

West winds T34 /76 model 42/43 i skala 1/60 (vänstra modellen) Die waffenkammers T34/85 är i skala 1/56 (högra modellen. Skillnaden i kvaliteten på gjutningen är som natt och dag mellan dessa modeller. Det är i stort sett samma stridsvagn (bara tornet och bränsletankarna skiljer dem åt) och visst kan man se att west wind vagnen är en T34 men waffenkammer vagnen är väldigt exakt i detaljerna. Waffenkammer modellen är mer en skalmodell än en spelpjäs med flera detaljer som er riktigt ömtåliga ut (har redan knäckt en av "handtagen "på tornet men lyckades staga upp den med lite packning som kom med modellen).


Storleksmässigt är det inte någon enorm skillnad mellan de två modellerna trots att är olika skala. Det som skiljer är mest storleken på olika detaljer. Tracksen på west wind modellen är tex högre och smalare än waffenkammers

 Målade tycker jag nog att man skulle kunna använda båda två sida vid sida i ett slag. Om man inte är allt för möpig och petig vill säga...


Med tanke på den minimala prisskillnaden, C$ 32 = 220 kr för Die waffen kammer och £ 18 = 200 kr för west winds så är det ett enkelt val (tillkommer så klart frakt på båda...) om/när det är dags att utöka vagnparken. 

bilder på orginalen: T34 /76 T34 /85


4 kommentarer:

 1. Galet stor skillnad på tornen, men det kanske det var när det begav sig med.

  Just tunna delar som lätt bryts av fann det på Warlords Panzer IV H med.

  SvaraRadera
 2. tornen ska se olika ut efter som det är två olika varianter av T34. bara chassit är samma.

  SvaraRadera
 3. Jo, så mycket MÖP är jag, men hade ingen aning om det var så stor skillnad! :)

  SvaraRadera
 4. Misstänkte att du viste det... :) Har ingen aning om hur pass skalenlig west wind modellen är jämfört med the real deal.

  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/33/T-34-76_RB8.JPG
  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/12/T-34-85_g%C3%B3ra_RB.jpg

  Men det ser ut att stämma rätt bra om man kollar på bilderna ovan tycker jag.

  SvaraRadera