måndag 7 januari 2013

Apokalypsen kom trots allt

Blev inbjuden till ett 40k Apokalyps slag nu i lördags i Lund. Det började illa med att han vi skulle vara hos meddelade på morgonen att han hade fått vinterkräksjukan, men vi förflyttade oss snabbt till Studiefrämjandet i Lund. Totalt var vi sex spelare, alla hade verkligen bristfällig kunskap i 6:e editionens 40k. Det gjorde inte så mycket då Apokalyps reglerna som skrevs till 4:e versionen är rätt luddig i sig.

På ena sidan stod en brokig blandning av:
 • Orks
 • Chaos marines
 • Imperial guard
 • Space marines
På andra sidan stod:
 • Tau
 • Space marines
 • Eldar
En salig blandning och inte direkt min favorit att köra helt "blandat", men man får ta seden ditt man kommer. Själv hade jag med mig ett Russ kompani med 8 russar, 1 hellhound och 2 hydror. (Och en liten centaur med 5 Grenadiers i.) Av intresse så kan sägas att det fanns på bordet: 1 stompa, 1 thunderbolt, 2 eldar jagtplan och en eldar superheavy grav tank.

Vi slogs om 7 objektiv där 5 låg ingemansland och vars ett i varje armés uppställningszon. Hade man kontroll över ett objektiv i början av sin runda fick man ett poäng, (2 poäng om man höll motståndarens objektiv.)

Striden blev ju givetvis rätt snabbt fokuserad i ingemansland och var rätt länge jämn, bi körde inte med några strategikort utan, man fick välja en enhet som fick komma in bakifrån hos fienden. Eldar kom inflygande med en enhet firedagons som började ställa till för russarna som stod längs bak, en Land speeder med Multi-melta döck även upp. På andra sidan attackerade en bilburen orkmob motståndarnas bakre led med väldigt dåligt resultat. Stompan började tidigt sprida död omkring sig men blev strax nedkämpad och slagets riktiga vinnare var eldar flygarna och deras grav tank som verkligen tog död på mycket.

I slutändan vann Tau/SM/Eldar alliansen, men inte med mycket. Slutligen så skall det väl sägas att det var kul, väldigt opretansiöst och kul att träffa nytt folk. Men man kanske ska ha med lite mer coola super heavies nästa gång? 

Tack till Mikael som drog ihop det hela.
2 kommentarer:

 1. Ball med Apoc lir men mera stämning och bättre figge målning är att föredra.....Får man skriva så :)!?

  Kul att lära känna nya grabbar också kan jag tänka mig!

  SvaraRadera
 2. Klart man får skriva så, tycker dock att det inte var något större fel på målandet. Det dök upp en och kollade på som chockad sa: "allt är ju målat", rätt talande för hur många slag ser ut tror jag.

  Dock så är det ju roligare med lite mer stämning i de allierade.

  SvaraRadera