fredag 28 december 2012

Mellandagsspel

På juldagen var man ju som vanligt redan trött på julfirandet. Som tur är har det blivit lite av tradition att mötas upp på HFF i Halmstad och spela lite FoW. På plats i år var Johan, Daniel, Anders och Patrik A. Bunker kommando West kör just nu en väldigt enkel Normandie kampanj, så vi byggde listor från de böckerna.

Johan möte Anders i en fighting withdrawl, tyskt pansar mot brittiskt infanteri. Britterna var C/T så Anders hade massiva 11 plutoner, vilket kändes tungt för det tyska pansaret som bestod av 11 panzer IV, tre panthers och spaningsbilar. Större delen av styrkan försökte slå sig igenom till ena flanken medans en mindre styrka uppehöll andra. Tack vare att tyskarna snabbt lyckades slå ut 17 pundare, Shermans och M-10:or så var britterna mot slutet tvungen att ta kompani test, vilket de misslyckades med. Hurra, vinst till tyskarna!

Enda tills Daniel påpekar att det kompaniet har en specialregel som ger dem möjlighet att slå om första misslyckade kompani test. Givetvis lyckades Anders med detta. 4-3 till britterna, men oj vilket spännande och roligt slag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar