fredag 26 oktober 2012

Brécourt Manor @ Gothcon 2013

Tanken från min sida har varit att arrangera en drop-in figurspelsgrej på Gothcon istället för att köra en turnering. Nästa år blir det troligen av i samarbete med Nerd´s Nest. Vilket är ett samlingsnamn för lite olika drop-in figurspel, Infinty bl a. Från början var tanken att köra någon typ av WW2 skirmish och vi har ju i gruppen under våren testat att spela Firefight Normandy. Tyvärr kändes det som att de reglerna kräver lite tweakande för att bli riktigt roliga, de har en bra grund, men där saknas något. Jag är själv inte speciellt intresserad av regler så därför känns det rätt tungt att bygga om ett regelsystem plus bygga terräng. Så när Bolt Action släpptes och nu efter ett par speltest så känns det som rätt väg att gå. Tanken är att köra 101st airbournes klassiska attack på en tysk ställning med 105 mm artilleri vid Brécourt manor.

Det som kommer behövas är ju att göra ett spelbord som tar med elementen från bifogad karta. En annan självklar inspirations källa är ju från tvserien Band of Brothers. Sedan kommer man ju behöva lite amerikanska fallskärmsjägare. Där mer parten kommer vara de leda av Winters, men även en mindre grupp flankande, leda av Spears. På den tyska sidan behöver man ju 4 st 105 mm howithers med besättning, ett par mgs och lite reserv.

Vill ni får ni gärna vara med och hjälpa till i terrängbyggandet och i testande av scenariot. Det vore väldigt kul, äre ju inget krav att ni måste hänga med till Göteborg i Påsk.

1 kommentar:

  1. vet inte om jag kan hänga med upp till göteborg men jag är helt klart med på att bygga terräng och speltesta.

    SvaraRadera