fredag 12 oktober 2012

116th Panzer Division - der Windhund


116th Panzer Division - der Windhund
Tänkte måla upp mina figurer som en del av 116th panzer division. De bildades i mars 1944 när tyskarna slog samman resterna av 16. Panzergrenadier-Division och 179. Reserve-Panzer-Division. De  slogs kriget ut på västfronten och kapitulerade den 18 april 1945 till US 9th Army i Ruhr fickan.

Närmare bestämt så har jag tänkt att köra dem som Panzer Aufklärungs Abteilung 116 efter som det känns mer rätt att spela ett spaningsförband som drabbar samman med fienden på den skala som Bolt Action slagen ligger på. Dessutom var Panzer Aufklärungs Abteilung 116 den enda enheten på västfronten som fick sig

Sd.Kfz.123 Panzerspähwagen II Ausf.L (Luchs)tilldelade. Som jag slänger iväg en beställning på i helgen.


Det blir nog inte någon större utmaning att måla gubbarna så att de passar in i divisionen med tanke på att det var en vanlig Heer enhet utan större tillgång till lyxig utrustning som camouflage uniformer mm. Divisions märket var en liten metall "button" som officerarna hade i hatten.


Har inte hittat några bilder på några vanliga bassar, så var eller ens om de hade märket på sina uniformer har jag inte kunnat utröna. Men jag skulle tro att de kan ha suttit på sidan av fältmössan.

5 kommentarer:

 1. Kul med lite specifika divisioner. Lite mer liv till det hela. SKa lägga upp ett inlägg med länk till de målningsguider jag hittat.

  SvaraRadera
 2. Här har ni en hel del bra guider:
  http://www.artizandesigns.com/painting-guides.php

  SvaraRadera
 3. de är ju kanon bra! men jag har fortfarande inte hittat någon bra guide som visar var gradbetäckningar och sånt ska sitta...

  SvaraRadera
 4. Riktigt kul att få in lite mer liv i arméerna på detta sättet! Mycket roligare då!! Undrar om 35th inf division o der windhund möttes i verkligheten?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte alls möjligt att de möttes. Det måste ju gå att ta reda på på något sätt...

   Radera